Μήλα γεμιστά με κιμά

 

Δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα οι εποχές του χρόνου καθορίζονται από μαγειρικές.

Και η επιστροφή στο σπίτι, και στην καθημερινότητα του φθινοπώρου σημαίνει και επιστροφή στην πιο elaborate μαγειρική,

αν και δεν πέφτω με τα μούτρα στα βαριά, αλλά προτιμώ να αρχίζω με εύκολες συνταγές που όμως έχουν αποτέλεσμα εντυπωσιακό.

Όπως αυτή που ακολουθεί.

 

100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

1/2 ξύλο κανέλας

1 μικρό κομματάκι βούτυρο

1 φύλλο δάφνης

2 κλαράκια θυμάρι

μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

8 μήλα μετρίου μεγέθους

20 γρ. φρυγανιά τριμμένη

μια μικρή χούφτα μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο

ξύσμα από μισό λεμόνι

4 κουταλιές της σούπας brandy

 

Ε κ τ έ λ ε σ η

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο,

προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε για 10 λεπτά μαζί με το μπέικον, το σκόρδο, την κανέλα, το θυμάρι,

τη δάφνη και το μοσχοκάρυδο, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Αφαιρούμε την καρδιά των μήλων και τα σκάβουμε, δημιουργώντας μια τρύπα περίπου 5 εκατοστών,

που όμως να μη φτάνει μέχρι τη βάση τους. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε μια όχι πολύ βαθιά γραμμή γύρω γύρω από το μέσον του κάθε μήλου.

Τα τοποθετούμε όρθια σε ένα ταψί.

Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας από το μείγμα του κρεμμυδιού με το μπέικον,

το ανακατεύουμε με τον κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Γεμίζουμε τα μήλα σφιχτά με τη γέμιση, τα περιχύνουμε με το brandy, και τα ψήνουμε

για περίπου 45 λεπτά ή μέχρις ότου τα μήλα μαλακώσουν και ο κιμάς έχει ψηθεί.

Στο ενδιάμεσο, τα περιχύνουμε άλλη μια φορά με το ζουμί τους. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και ένα νεαρό κόκκινο κρασί.

http://www.fnl-guide.com/gr/el/recipes/syndages-stuffed-apples/

Share
 

Νέα Προϊόντα