Ταλιάτα με γλάσο από μπαλσάμικο

 

Ταλιάτα είναι τρόπος λεπτής κοπής στα ιταλικά. Το καλύτερο κρέας για ταλιάτα

είναι η κόντρα χωρίς κόκαλο.

1 κιλό μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο, καθαρισμένο καλά από τον χασάπη σας και κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.
1 φλ. ξηρό κρασί λευκό
2 κλαράκια δενδρολίβανο
φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το κόντρα φιλέτο να μαριναριστεί μαζί με το κρασί,

το δενδρολίβανο και το πιπέρι για μία ώρα.
Βγάζουμε και σκουπίζουμε καλά. Αφήνουμε ένα τηγάνι-γκριλ να κάψει και ψήνουμε το κρέας 3-4 λεπτά

από την κάθε πλευρά ή κατά βούληση.
Κόβουμε το κρέας σε ταλιάτα, δηλαδή σε λεπτές φετούλες, σερβίρουμε αμέσως μαζί με γλάσο από ξίδι μπαλσάμικο*

ή με κάποια σάλτσα της επιλογής μας και τρίβουμε όσο φρέσκο πιπέρι επιθυμούμε.
Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

* Το γλάσο με μπαλσάμικο φτιάχνεται ως εζής: Σε βαριά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά

βάζουμε 1 φλ. ξίδι μπαλσάμικο και 1 φλ. μέλι.
Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει τελείως το μέλι. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει, ανακατεύοντας πού και πού,

ώσπου να πήζει ελαφρά, για περίπου 25 λεπτά.
Το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.
Το σερβίρουμε κρύο με όλα μας τα ψητά, αλλά το χρησιμοποιούμε και σαν μαρινάδα.

http://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/taliata-me-glaso-apo-mpalsamiko?tid=1362

Share
 

Νέα Προϊόντα