Κοτόπουλο πίρι πίρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

4 μπούτια κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκαλα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών peri peri

350 γρ. ρύζι μπασμάτι

650 ml ζωμό κοτόπουλο

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

3 μεγάλες ντομάτες

½ ματσάκι μαϊντανό

2 κόκκινες πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)

½ λεμόνι, κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά.

Κόβουμε τα μπούτια κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και τα μαρινάρουμε με 1 κ.σ. μείγμα peri-peri, το οποίο φροντίζουμε

να απλωθεί καλά πάνω στο κρέας.

Τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και περιμένουμε να πάρουνε χρώμα και από τις δύο πλευρές

(1-2 λεπτά από την κάθε μεριά)

Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι, και αφού βάλουμε τη φωτιά στο χαμηλό, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν

για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού με μια ξύλινη κουτάλα. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών peri peri και ανακατεύουμε

Έπειτα, προσθέτουμε και το ρύζι. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας καλά για 1 λεπτό

Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλο, τα μπούτια κοτόπουλο μαζί με ό,τι υγρά έχουν βγάλει στο πιάτο, τις πιπεριές,

ανακατεύουμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι μας. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 25 λεπτά.

5 λεπτά προτού τελειώσει η διαδικασία, χοντροκόβουμε τις ντομάτες, τις πιέζουμε λίγο,

ή τις σουρώνουμε να χάσουν τα πολλά ζουμιά τους και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού.

Αν θέλουμε να είναι αρκετά καυτερό γαρνίρουμε και με τις πιπεριές τσίλι.

http://akispetretzikis.com/el/categories/kotopoylo-galopoyla/kotopoylo-piri-piri

Share
 

Νέα Προϊόντα