Κοτόπουλο με γιαούρτι και ζαφορά

 

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

2 λεμόνια

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

1 φακελάκι (0,25 gr) σκόνη κρόκο Κοζάνης

½ ποτήρι ελαιόλαδο

½ ποτήρι νερό

½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό

3 αυγά

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο

 

Εκτέλεση

Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τον χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το φασκόμηλο και τον κρόκο,

ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο. Μετά το βάζουμε στο ταψί

και το ψήνουμε με όλα τα ζουμιά από τα μυρωδικά, το λάδι και το λεμόνι στον φούρνο

για περίπου 45 λεπτά στους 220 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά χτυπημένα με 2 κουταλιές νερό και με το μίγμα αυτό περιχύνουμε το κοτόπουλο.

Το ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Χρησιμοποιούμε γιαούρτι με αρκετά λιπαρά για να μην κόψει όταν το ανακατεύουμε με τα αυγά, το νερό και το ψήνουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/101/Kotopoulo-me-giaourti-kai-zafora

Share
 

Νέα Προϊόντα