Ετλί γιαζ τουρλουσού

 

Η προετοιμασία των λαχανικών είναι αυτό που θα σας πάρει την περισσότερη ώρα για την εκτέλεση αυτής της συνταγής.

Ωστόσο το αποτέλεσμα θα ανταμείψει την προσπάθεια και την υπομονή σας.

Ουσιαστικά είναι σαν να φτιάχνετε έναν ζωμό φρέσκων λαχανικών και μέσα σ’ αυτόν να μαγειρεύετε το κρέας.

Δεν έχουμε κάτι καλύτερο από αυτό!

1 κιλό κρέας μοσχάρι  κομμένο σε μερίδες
250 γρ. φρέσκα φασολάκια
250 γρ. μελιτζάνες
250 γρ. μπάμιες
250 γρ. κολοκυθάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
3 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλη πατάτα
1/2 φλ. λάδι
ξίδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ξεπλένουμε.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις ξεπλένουμε, τις αλατίζουμε, τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν,

τις ξεπλένουμε πάλι και τις στύβουμε καλά.

Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις ξεπλένουμε, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις ραντίζουμε με ξίδι (για να μη βγάλουν «σάλιο»).

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε κύβους.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι.

Βάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες μαζί.

Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1 1/2 ώρα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε, γιατί θα διαλυθούν.

http://www.gourmed.gr/syntages/etli-giaz-toyrloysoy-kreas-me-lahanika?tid=1364

Share
 

Νέα Προϊόντα