Κότσι μαύρου χοίρου με πουρέ & χόρτα

 

1 κότσι (1/2 κιλό)
Αλάτι, πιπέρι μαύρο και πιπέρι καγιέν, ρίγανη
1 κουταλάκι χυμό αγουρίδας
700 γρ. πατάτα
300 ml γάλα
150 γρ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι
400 γρ. άγρια ραδίκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το κότσι και το αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά,

με μισό ποτήρι νερό, στον φούρνο για περίπου 5 ώρες. Κρατάμε στην άκρη το κρέας και συμπυκνώνουμε τον ζωμό.

Προσθέτουμε τα πιπέρια, λίγη ρίγανη και την αγουρίδα. Δίνουμε χρώμα στο κότσι στους 200 βαθμούς

μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα.

Βράζουμε τις πατάτες και τις χτυπάμε μαζί με το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι

μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα βράζουμε σε άφθονο νερό. Μετά από περίπου 5 λεπτά, σουρώνουμε

τα νερά και σερβίρουμε με αλάτι, λάδι και λεμόνι.

http://www.k-mag.gr

Share
 

Νέα Προϊόντα