Κορόνα χοιρινή

2 κιλά καρέ χοιρινό ολόκληρο
50 γρ. χοντρό αλάτι
100 γρ. μουστάρδα
50 ml λευκό ξηρό κρασί
20 γρ. καπνιστή πάπρικα
30 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ολόκληρα
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
5 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα και το κρασί.

Ανακατεύουμε καλά

ώστε να ομογενοποιηθεί η μαρινάδα μας. Αλείφουμε όλο το κρέας προσεκτικά με τη μαρινάδα και στο τέλος

αλατίζουμε με το χοντρό αλάτι, προσθέτουμε και το πιπέρι. 
Σε ένα ταψί βάζουμε το κρέας και περιμετρικά τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το δενδρολίβανο

ώστε κατά τη διάρκεια του ψησίματος

να δώσουν τα αρώματά τους. Σκεπάζουμε το κρέας με μια λαδόκολλα, την οποία έχουμε βρέξει νωρίτερα,

και ψήνουμε το κρέας σκεπασμένο στους 180οC για 150 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το κρέας από τη λαδόκολλα

και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200οC για περίπου 50 λεπτά ώστε να δώσουμε χρώμα στο χοιρινό. 
Το σερβίρουμε όταν έχει κρυώσει λιγάκι ώστε να κόβονται καλύτερα τα κομμάτια.

Share
 

Νέα Προϊόντα