Κουνέλι κονφί στη σχάρα

 

 

Αποβραδίς τρίψτε καλά το κρέας με 3 κουτ. σούπας αλάτι, 1 κ. ζάχαρη και αφήστε το ξεσκέπαστο στο ψυγείο όλη τη νύχτα (προαιρετικά).

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150° C. Ξεπλύνετε το κουνέλι καλά στη βρύση και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.

Σε γάστρα, πήλινο σκεύος ή σε βαθύ τηγάνι με σκέπασμα βάλτε το κουνέλι με το κρεμμύδι, το σκόρδο,

τη δάφνη, γαρίφαλο, τους ολόκληρους κόκκους πιπέρι, το γλυκάνισο, τον ιουνίπερο, το καρδάμωμο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τους κόκκους μουστάρδα και 1 κουτ. σούπας αλάτι.

Βάλτε ελαιόλαδο να σκεπάζει τα υλικά και να περισσεύει επάνω 1 εκ. περίπου

και καλύψτε την επιφάνεια του ελαιόλαδου με λαδόχαρτο κομμένο ώστε να καλύπτει την επιφάνεια του λαδιού.

Κλείστε το σκέπασμα και τοποθετήστε το φαγητό στο φούρνο, να σιγοψηθεί 3 ώρες περίπου,

μέχρι να μαλακώσει το κρέας αλλά να μην πέφτει από τα κόκαλα - ελέγχετε πότε πότε, να μη κοχλάζει το ελαιόλαδο,

ρυθμίζοντας τη φωτιά ανάλογα. (Στο σημείο αυτό, αν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε το φαγητό να κρυώσει

και να το διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες. Προτού συνεχίσετε, ξαναζεστάνετε σε σιγανή φωτιά

το κουνέλι μέσα στο λάδι του αλλιώς το κέντρο του κρέατος θα μείνει κρύο.)

Προθερμάνετε την ψησταριά, ό,τι είδους χρησιμοποιείτε (κάρβουνα, γκάζι, πλάκα μαντεμένια), να κάψει καλά.

Βγάλτε το κουνέλι από το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι - φυλάξτε το λάδι για το σερβίρισμα (δείτε και Σημείωση).

Καψαλίστε το κουνέλι στη σχάρα, γυρίζοντας τα κομμάτια βιαστικά από όλες τις μεριές, ίσα να πάρει μυρωδιά

και να μαρκαριστεί, αφού το κρέας είναι ήδη έτοιμο. Περιχύστε με λίγο από το ελαιόλαδο, στύψτε από πάνω λεμόνι και σερβίρετε αμέσως.

http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=2108

Share
 

Νέα Προϊόντα