Παστίτσιο με βασιλομανιτάρια

 

Για τα μακαρόνια

500 γρ. μακαρόνια χοντρά

Αλάτι

Για τον κιμά

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

200 γρ. βασιλομανιτάρια μουλιασμένα σε νερό και ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας λάδι τρούφας

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

400 γρ. κιμά χοιρινό

450 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

1 αυγό χτυπημένο

1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

1 ξυλάκι κανέλα

Αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

½ φλιτζ. αλεύρι

½ φλιτζ. βούτυρο

2 ½ φλιτζ. γάλα χλιαρό

½ φλιτζ. μετσοβόνε τριμμένο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε όσο κρατάνε ακόμη (al dente) και τα στρώνετε στο ταψί.

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε για λίγα λεπτά,

ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει. Ρίχνετε τα ντοματάκια, τον βασιλικό, τα βασιλομανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες

και το λάδι τρούφας, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και βράζετε για περίπου 15 λεπτά.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει ο κιμάς, προσθέτετε

το χτυπημένο αυγό και την τριμμένη φρυγανιά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C. Ζεσταίνετε το βούτυρο και διαλύετε μέσα το αλεύρι

ανακατεύοντας με το σύρμα. Ενσωματώνετε και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς

μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και το τριμμένο τυρί.

Ρίχνετε τον κιμά στα μακαρόνια και ανακατεύετε να μοιραστεί ομοιόμορφα.

Καλύπτετε το παστίτσιο με την μπεσαμέλ και το ψήνετε για περίπου 45΄-50΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/265/Pastitsio-me-basilomanitaria-ladi-troufas-kai-liasti-ntomata

Share
 

Νέα Προϊόντα