Καρέ αρνιού με κρούστα μυρωδικών

 

για 4 άτομα
1 καρέ αρνιού, περίπου 900 γραμμ.

1 κ.κ. φρέσκο ή ½ κ.κ. ξερό βασιλικό ψιλοκομμένο
1
κ.κ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1
κ.κ. κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1
κ.κ. φρέσκο θυμάρι (τα φυλλαράκια)
2
κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
2
κ.σ. ελαιόλαδο
1
κ.σ. γλυκιά μουστάρδα
½
κ.σ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας ετοιμάσει το καρέ χωρίς να το χωρίσει ή να σπάσει τα παϊδάκια μικρά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC. Βάζουμε το καρέ σε ένα ταψί.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλείφουμε με το μείγμα το αρνί.

Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.


Εκτός από τα μυρωδικά, μπορούμε να προσθέσουμε και μία μικρή σκελίδα σκόρδου.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε τη μυρωδιά του αρνιού, αν είναι πολύ έντονη.

http://www.homefood.gr/recipes/recipe.asp?cat=1&id=1254

Share
 

Νέα Προϊόντα