Υπογάστριο χοίρου

 

«Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι»

Απαιτείται υπομονή για να πετύχει κανείς τον στόχο του.

Το αγάλι προέρχεται από το επίθετο «γαληνός», που σημαίνει γαλήνιος, πράος.

Με γαλήνη και πραότητα λοιπόν θα πορευτώ προς το σημερινό πιάτο.

Απαιτείται υπομονή για να μεταμορφωθεί το υπογάστριο του χοίρου σε ένα αξιομνημόνευτο έδεσμα.

Χρειάζεται βέβαια και η συνεργασία του χασάπη. Το κομμάτι που μου δίνει είναι

ακριβώς από εκεί που τελειώνουν τα οστά μέχρι λίγο παρακάτω.

Αυτό επειδή το κρέας δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ «στεγνό», αλλά ούτε και πολύ «λιπαρό».

Έχουμε επομένως μια άσκηση όχι μόνο υπομονής αλλά και ισορροπίας.

Το μυστικό είναι το αργό ψήσιμο, σε ήπια θερμοκρασία, και σε ένα σκεύος που διατηρεί υψηλή υγρασία

κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Το κρέας δεν πρέπει να ξεραθεί, αλλά ούτε και να βράσει.

Πηγή: http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=3377

Share
 

Νέα Προϊόντα