Γλώσσα μόσχου λεμονάτη

 

Είναι σίγουρα ένα από τα μέρη του μοσχαριού με τα οποία είμαστε λιγότερο εξοικειωμένοι.

Εάν καταφέρετε και ξεπεράσετε τους αρχικούς ενδοιασμούς ή φόβους σας,

τότε η γεύση του θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.

Η μοσχαρίσια γλώσσα είναι εκλεκτός μεζές σε πολλές χώρες του κόσμου και ειδικά στη Σκανδιναβία.

 

Υλικά

•1 γλώσσα μοσχαρίσια

•2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

•3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

•1 κύβο λαχανικών

•Το χυμό από ένα λεμόνι

•Λίγο κόλιανδρο

•Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και τη βράζουμε σε χύτρα. Όταν μαλακώσει, ύστερα από τουλάχιστον 45΄,

τη βγάζουμε, περιμένουμε να κρυώσει και αφαιρούμε την πέτσα, αφήνοντας μόνο το κρέας.

Στη συνέχεια την κόβουμε σε λεπτές φέτες τις οποίες βάζουμε σε ένα πλατύ τηγάνι,

μαζί με το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά.

Αφού πάρουν χρώμα και τις απλώσουμε στο τηγάνι, σβήνουμε με το λεμόνι,

κατόπιν διαλύουμε τον κύβο σε δύο ποτήρια χλιαρό νερό,

τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με τη σάλτσα.

Πηγή: http://lopis-place.blogspot.gr/

Share
 

Νέα Προϊόντα