Κατσικάκι με ρύζι και δυόσμο στον φούρνο

 

Στην κουζίνα χτυπάει η καρδιά του σπιτιού και της οικογένειας, κατατίθεται η αγάπη,

η τέχνη, η προσμονή, η φαντασία, το μεράκι, η ανταπόδοση, το κρυφό μήνυμα,

ο έρωτας…

Οι μέρες πρέπει να ξεχωρίζουν, γι’ αυτό σήμερα μαγειρεύουμε για κείνους

που αγαπάμε και δεν θέλουμε να τους το πούμε ‒ θέλουμε να το νιώσουν

σε κάθε μπουκιά που θα τους σερβίρουμε και θα απολαύσουν με τα μάτια κλειστά…

 

Υλικά

για 5 άτομα
•1 κιλό κατσικάκι μπούτι, κομμένο σε μικρές μερίδες χωρίς το κόκαλο
•2 κ.κ. κύμινο
•χυμός από 2 λεμόνια
•αλάτι και πιπέρι
•1 ποτήρι ελαιόλαδο
•7 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
•κατσικίσια συκωτάκια, κομμένα σε μικρές μπουκιές
•1 ποτήρι ρύζι γλασέ
•4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον χοντρό τρίφτη
•άνηθο, ψιλοκομμένο
•μαϊντανό, ψιλοκομμένο
•δυόσμο (τα φύλλα), ψιλοκομμένο και 1 ματσάκι επιπλέον

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το κρέας με το κύμινο,

τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι με τα συκωτάκια και μόλις μαραθούν ρίχνουμε το ρύζι.

Τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ντομάτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά,

κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Σε ένα ταψί ή, καλύτερα,

σε μια πήλινη γάστρα στρώνουμε εναλλάξ μικρές μερίδες κατσικιού και ρυζιού. Τελειώνουμε με μια στρώση ρύζι

που θα καλύψουμε από πάνω με ολόκληρα κλωναράκια δυόσμου. Γεμίζουμε με νερό που να φτάνει ίσα ίσα ως εκεί

που τελειώνει η επιφάνεια του φαγητού. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε το κατσικάκι στον φούρνο για περίπου 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια, προσέχουμε μήπως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό.

Μόλις το κρέας μαλακώσει, ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να ροδίσει.

Πηγή: HomeFood.gr

Share
 

Νέα Προϊόντα