Μπέργκερ με δαχτυλίδια κρεμμυδιού

 

Σήμερα δεν μαγειρεύω – αλητεύω με κάτι γρήγορο, νόστιμο, σπιτικό και υγιεινό: street food με

ένα «καυτερό» μπέργκερ που δεν θα το ξεχάσει κανείς! Γι’ αυτό σημαίνω προσκλητήριο σε καλούς φίλους.

Κάνω χώρο στο τραπέζι της κουζίνας –απομακρύνω λογαριασμούς, λάπτοπ και κινητό– και βάζω το κρασί

και τις μπίρες στο ψυγείο. Τα υπόλοιπα θα τα φτιάξουμε όλοι μαζί και θα φάμε στην κουζίνα

– ανάμεσα στις αχνιστές μυρωδιές, με κέφι και γέλια!

Υλικά

•600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα

•αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

•τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα

•100 γρ. πικάντικη σάλτσα μπάρμπεκιου

(σε όλα τα σούπερ μάρκετ)

•2 κρεμμύδια, σε μέτριες ροδέλες

•200 γρ. γάλα φρέσκο

•100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•4 φέτες τυρί τσένταρ ή κασέρι, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα

•4 ψωμάκια μπριός ή άλλα της αρεσκείας μας

•τσίλι πιπερίτσες, ψιλοκομμένες (όσες αντέχουμε)

Μερίδες για 4 μεγάλα μπέργκερ

Προετοιμασία: 20΄ Αναμονή: 30΄ Ψήσιμο: 12΄

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και μουλιάζουμε για περίπου 30 λεπτά τις ροδέλες του κρεμμυδιού.

Τις βγάζουμε και τις περνάμε από το αλεύρι. Έπειτα τις βουτάμε ξανά στιγμιαία στο γάλα και

τις πανάρουμε στο αλεύρι για δεύτερη φορά. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά μπόλικο λάδι

και τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και τον μαϊντανό και ζυμώνουμε απαλά. Σχηματίζουμε μπιφτέκια

διαμέτρου 8 - 10 εκ. και πάχους περίπου 2 εκ. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.

Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα,

για περίπου 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά, βάζοντας ένα ταψί από κάτω για να στάζουν τα υγρά.

Ανοίγουμε το ψωμάκι, αλείφουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου, βάζουμε μερικές ροδέλες κρεμμυδιού,

έπειτα το μπέργκερ και αμέσως το τυρί, για να λιώσει. Προσθέτουμε επιπλέον

κρεμμύδια (αν θέλουμε) και ψιλοκομμένα τσίλι. Κλείνουμε με το ψωμί

και σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό.

Πηγή: gastronomos

Share
 

Νέα Προϊόντα